sâmbătă, 16 iulie 2016

8 sfaturi pentru a reveni în formă după o sarcină

Perioada de sarcină și naștere sunt cele mai mari provocări fizice și emoționale în viața oricărei femei, iar aceaste provocări nu se încheie atunci când copilul s-a născut. Proaspăta mămică se poate confrunta cu probleme de  recuperare a sănătății cât și a formei fizice. Acest lucru poate fi de multe ori copleșitor, dar cu un pic de planificare și răbdare oricine poate îndeplini această sarcină. 

Aici sunt 8 sfaturi utile pentru a reveni în formă după o sarcină.

  1. Începeți cu odihna
    Imediat după sarcină, cea mai importantă cerință a corpului este odihna. Este nevoie de timp pentru a se vindeca și regenera. Dacă sunteți mamă pentru prima dată, puteți avea un mic șoc când o să vă uitați la burtă. Cu toate acestea, este un lucru normal. Uterul se contractă încet și în termen de 5-6 săptămâni, veți recupera elasticitatea pielii. În general, doctorii vă sfătuiesc să vă gândiți serios la un regim de exerciții doar la 6 săptămâni după naștere. Cu toate acestea, perioada de recuperare variază de la persoană la persoană.
  2. Începeți cu pași mici
    Este important să nu vă hazardați într-un program de exerciții complex. Începeți lent și dezvoltați-vă capacitatea de efort treptat. Un început în forță vă poate provoca dureri  și riscați să nu puteți face față unui astfel de program. Fiți răbdători cu scopurile pe care vi le-ați propus, și acordați-vă 6-12 luni pentru a ajunge la forma și greutatea dorită. Cei mai importanți factori în orice regim de exerciții sunt coerența și hrana.
  3. Dieta potrivită
    Dieta constituie unul dintre cei mai importanți pași către revenirea  în formă după o sarcină. După naștere, este important să vă comutați rapid la o dietă sănătoasă și echilibrată. Din moment ce corpul va avea nevoie de timp să se obișnuiască cu o cantitate normală de hrană, accentul ar trebui pus pe calitate. Consumați carne slabă, cereale integrale și o mulțime de fructe și legume proaspete. Deoarece laptele de mamă este alimentul prim al bebelușului, dieta dumneavoastră va avea un impact profund asupra sănătății copilului în acest stadiu. O dietă bună vă ajută să vă atingeți obiectivele privind scăderea în greutate.
  4. Lucrați la flexibilitate și întărire
    Atunci când vă decideți să începeți un regim de exerciții, faceți astfel încât să includeți în el minim o sesiune sau două pe săptămâna de Pilates, de exemplu. Acestea vă vor ajuta să vă îmbunătățiți flexibilitatea, forța de bază, alinierea coloanei vertebrale și stabilitatea. Toate acestea sunt foarte importante, având în vedere munca pe care urmează să o depuneți îngrijind copilul: ridicarea lui, aplecarea pentru a-l schimba, etc
  5. Varietatea exercițiilor
    Odată ce corpul s-a obișnuit cu un antrenament de rutină, încercați să îl variați, prin schimbarea zilnică a exercițiilor. Ar fi ideal dacă ați putea ajunge la un echilibru în ceea ce privește exercițiile cardiovasculare și antrenamentul de forță. Mersul pe jos, joggingul, ciclismul și înotul sunt exerciții cardiovasculare și sunt recomandate a fi incluse în antrenamentele post-sarcină. 
  6. Exercițiile parte din rutina zilnică
    Una dintre cele mai bune sfaturi pe care vi le putem da pentru a reveni în formă după o sarcină este integrarea exercițiilor în rutina de zi cu zi. Astfel că dacă trebuie să ieșiți din casă, puneți bebelușul în ham sau într-un cărucior și faceți o plimbare. Veți reuși să îmbinați utilul cu plăcutul; reușind să vă rezolvați problema, să petreceți ceva timp cu copilul dumneavoastră și să vă faceți exercițiile. Cu cât mai multă mișcare puteți să faceți fără a-i acorda o atenție în mod special și fără să trebuiască să vă rupeți din timpul dumneavoastră liber, cu atât mai repede vă veți regăsi forma inițială.
  7. Protejați- vă sânii
    Trebuie să vă luați câteva măsuri de precauție în timp ce faceți exerciții. În primul rând vă recomandăm să vă achiziționați sutiene speciale pentru a face sport și să evitați exercițiile care vor pune presiune excesivă asupra sânilor sau care să îi expună la posibile lovituri (evitați pentru început antrenamentele care implică un contact). Acesta este un sfat foarte important pe care trebuie să îl aveți în vedere.
  8. Antrenați-vă moderat
    Este important ca antrenamentele să nu vă expună sănătatea la risc. Deci, dacă simțiți un disconfort, amețeli sau greață în timpul oricărui exercițiu, opriți imediat și odihniți-vă. Dacă există un exercițiu care a pus întotdeauna corpul dumneavoastră într-o stare de disconfort, consultați un specialist sau un medic înainte de a continua cu acel exercițiu. Poate faceți ceva greșit sau la un nivel de fitness prea ridicat față de cel pe care îl aveți în momentul respectiv. În orice caz, un antrenor sau un instructor vă poate sigur ajuta.
Dacă reușiți să puneți în practică aceste sfaturi, veți face progrese treptat și veți reuși să scădeți în greutate și să vă creșteți condiția fizică. În funcție de corpul fiecăruia, în 6-12 luni vă veți simți din nou sexy și puternică, poate chiar mai mult decât înainte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu