sâmbătă, 10 septembrie 2016

Soluția pentru pectorali lăsați

Pectorali lăsați? E o problemă mai mult decât frecventă a bărbaților și în special a celor ce fac culturism. Și, să recunoaștem, sunt extrem de inestetici. Totuși, există o soluție simplă prin care putem evita lăsarea inestetică a pectoralilor, precum și rezolva aceasta problemă destul de neplăcută.
De ce avem pectorali lăsați?
Pectoralii lăsați sunt rezultatul prea multor exerciții pentru piept efectuate la banca orizontală. Prea mulți culturiști își bazează antrenamentul pe împinsul orizontal, măsurându-și bărbăția după greutatea de pe bară. Acest tip de antrenament este extrem de neeficient pe termen lung, așa că, dacă te numeri printre cei care se întrec în numărul de greutăți, e timpul să te oprești și să execuți corect exercițiile schimbînd tipul de antrenament, astfel încât să eviți afectarea mușchilor pectorali.
Așază-te în fata oglinzii din profil și analizeaza obiectiv forma pectoralului tău. Este ridicat și bombat la mijloc sau este lăsat, bombat doar în partea de jos? Dacă partea superioară nu prea există, atunci e cazul să faci schimbări în rutina de antrenament pentru piept.

Primul exercițiu pentru pectorali lăsați: împinsul înclinat


Dacă te numeri printre cei care au pectorali lăsați deja, trebuie ca, de acum înainte, să începi antrenamentul pentru piept cu împinsul înclinat. Poți folosi bara, ganterele, sau un aparat de tip Hammer, care să aibă unghiuri bune ale mișcării.

De ce să faci numai mișcări la înclinat?

Mișcările la înclinat pun stres pe pieptul superior, care va avea șansa să prindă din urmă nivelul dezvoltării pieptului inferior și median. După primul exercițiu, continuă cu fluturări cu gantere, fluturări la aparat sau cabluri, toate la unghiul corespunzător pentru acțiunea asupra pieptului superior. Nu-ți face griji pentru partea inferioară a pieptului, ea va primi suficient stimul de la exercițiile de înclinat. Trebuie să reziști tentației folosirii împinsului din orizontal, care, mai mult ca sigur, a fost exercițiul tău favorit… încă din primele luni de frecventare a sălii!

Quick tip: Nu lăsa deltoizii anteriori să preia mișcarea!

Una dintre greșelile pe care le poți face urmând sfatul de mai sus, este să lași deltoizii anteriori să preia întreaga mișcare și presiune a împinsului la înclinat. Este o greșeală extrem de comună și des întâlnită în sălile de antrenament. 
Cum să nu pici în capcană?
Nu poziționa banca prea înclinat! Dacă se folosește un unghi mai mare de 30 de grade al înclinației băncii de împins, atunci umerii anteriori vor prelua o mare parte din efort, scăzând drastic eficiența exercițiului pentru pectoralul superior.

Autor text: http://impulsefitnessclub.blogspot.md/
Sursa: http://www.topculturism.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu