sâmbătă, 9 iunie 2018

Mănânci sănătos, faci mișcare și burta nu dispare. De ce oare?


Chiar daca rima este întâmplătoare, burta îndărătnică este o problemă reală și des întâlnită atât la bărbați cât și la femei.
Dar ce este “burta” în traducere liberă? O acumulare de țesut adipos în zona abdominală, cu aspect inestetic, apărută ca efect a unei alimentații dezechilibrate și a lipsei de mișcare.
Dar de ce burta nu dispare, chiar dacă mănânci sănătos și faci zilnic mișcare? Pentru că nu e suficient doar să mănânci sănătos și să faci mișcare. Trebuie să faci mai mult, să iei în calcul și alți factori la fel de importanți, precum: moștenirea genetică, odihna insuficientă sau medicamentele administrate pentru diverse afecțiuni. Să dezvoltăm puțin:

Moștenirea Genetică. Factorul genetic este direct responsabil de aspectul și forma corpului. Predispoziția unora de a acumula grăsime în zona abdominală este o moștenire de la părinți sau de la bunici. Nu e cazul sa te cerți cu ei pentru asta, mai bine încearcă să limitezi efectele acestei moșteniri printr-o atenție ridicată la ce mănânci și prin mișcare focusată pe zona abdominală.
Odihna insuficientă. Lipsa somnului crește senzația de foame și dorința de a mânca, chiar dacă corpul nu are nevoie. O masă în plus implică un surplus de calorii pe care corpul le va depune în zona abdominală. Și uite așa apare “burta” dacă nu dormi cât trebuie.
Medicamentele. Atenție la pastile! Medicamentele pentru diabet zaharat, migrene, hipertensiune, depresie sau contraceptive hormonale pot duce kg în plus sau chiar la obezitate. O creștere bruscă a greutății într-un timp scurt, în cazul în care consumați astfel de medicamente, necesită un consult medical imediat.
Așadar, misiunea “Burta jos” rămâne una dificilă, dar nu imposibilă. Grija mare la alimentație, mișcare zilnică și odihnă suficientă!


Sursa: www.instafit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu