duminică, 15 mai 2016

Alimente pentru creşterea musculară

Despre nutriţie am tot vorbit pe aici, însă nu am stabilit anumite alimente care pot ajuta creşterea masei musculare. Alimentaţia fiind esenţială în viaţa unui culturist, trebuie să ai în vedere absolut tot ce mănânci, dieta ta fiind orientată pe proteine şi carbohidraţi sănătoşi. Asigură-ţi o masă sănătoasă, înainte de a folosi anumite suplimente alimentare, care sunt suplimente şi nu înlocuitoare alimentare. Nu uita de masa de după antrenament care trebuie să fie cea mai bogată în proteine şi carbo. Toate alimentele pe care le descriem mai jos sunt recomandate a fi cât mai „eco”, nesupuse procesărilor industriale.


Ouăle
Trebuie să ştii că un singur ou conţine aproximativ 6 grame de proteină, 0.6 g carbohidraţi buni şi doar 77kcal.
Carnea de vită
Carnea de vită conţine aproximativ 15 grame de proteine la 100 grame (carnea slabă având mai multă cantitate de proteină). Este bogată în grăsimi nesaturate şi vitamina A şi E.
Carnea de curcan
Curcanul nu pare a fi recomandat de mulţi nutriţionişti, însă trebuie să ştii că ea conţine 11 vitamine şi minerale esenţiale care ajută în prevenirea diverselor forme de cancer. Şi carnea de curcan conţine o cantitate bună de proteine.
Carnea de pui
Este la îndemâna oricui, deloc scumpă având în vedere că la 100 de grame de carne de pui se obţin 30 g de proteină. Cel mai mult se recomandă consumul de piept de pui deoarece este cel mai sărac în grăsimi.

Lactate
După cum ştiţi, laptele/produsele obţinute din lapte sunt o sursă benefică de proteine. Consumate împreună cu fructe cu cât mai puţin zahăr nivelul de insulină creşte, ajutând de altfel şi la scăderea timpului de recuperare musculară. Acidul linoleic din iaurt este o substanţă care reduce grăsimile din organism.
Spanacul
Se pare că legenda lui Popeye este cât se poate de reală, spanacul chiar ajută în dezvoltarea musculaturii. În anul 2008 s-a realizat un experiment care a confirmat faptul că spanacul creşte cu 20% creşterea muşchilor, în condiţiile unui consum destul de mare de spanac.
Somonul
Acizii graşi Omega-3 extraşi din somon reduc efectele febrei musculare ajutând astfel la recuperare. Cu ajutorul acizilor Omega-3 se creează noi locuri pentru stocarea proteinei în organism. De altfel Omega-3 reduc riscul de apariţie a bolilor de inimă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu