sâmbătă, 14 mai 2016

7 Pasi pentru atingerea obiectivelor

Vom discuta în acest articol despre câteva metode clasice de a-ți îndeplini obiectivele în sală.


1. Stabilește-ți un obiectiv. Scrie OBIECTIVUL într-un carnețel. Nu trebuie să fie legat neapărat de creșterea masei musculare sau pierdutul în greutare ci doar lucrul pe care vrei să-l atingi pe plan sportiv.
Exemplu obiectiv: 
– 10 % grăsime corporală la 80 kg greutate.
2. Acum că avem obiectivul stabilit și ne este clar ceea ce vrem să obținem putem trece la pasul 2 și anume stabilește care este TARGET-ul tău (ținta ta) - diferit de Obiectiv.
Exemplu target: 
– ”să ajung să am un corp foarte sănătos”;
– ”să pot face cardio timp de 30 minute continuu”.
obiective sala
3. Stabilește care este planul pe care îl vei urma. Planul de asemenea trebuie să includă obiectivul și target-ul alese mai sus. Spre exemplu daca obiectivul tău este să pierzi 10 kg în greutate și target-ul tău este o oră de cardio în fiecare zi poți să începi să-ți stabilești obiective mai mici ce te vor apropia de obiectivul principal și să creezi un PROGRAM pentru acesta.
4. ÎNCEPE SĂ LUCREZI în atingerea obiectivului! Nu amâna, nu pierde timpul, pune-te imediat pe treabă și începe să lucrezi în atingerea obiectivului, cu cât trece mai mult timp fără să începi parcursul etapelor cu atât îți va fi mai greu să te motivezi sau să recuperezi motivația.
5. Ține cont de fiecare element din activitatea ta, că este vorba de alimentație, sau de recuperare, antrenament, documentația necesară, fiecare aspect de care ai nevoie în atingerea obiectivului trebuie îndeplinit.
6 pack sala
6. Fixează o DATĂ LIMITĂ la care trebuie să atingi obiectivul, altfel nu vei avea un punct de referință asupra efortului depus.
Exemplu: ”Obiectivul meu este să pierd 10 kg, targetul să reușesc să fac 1 oră cardio zilnic, totul până peste 6 luni din momentul de față.”
7. VIZUALIZEAZĂ momentul reușitei, vizualizează atingerea obiectivelor și încearcă să creezi o imagine mentală cât mai clară cu ceea ce dorești să obții, că este vorba de musculatură sau definire musculară.
Aceștia sunt cei 7 pași ce te vor ajuta să-ți faci visele realitate în sala de fitness sau orice altă activitate sportivă. 
Spor la antrenamente!

După http://exercitiisala.com/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu