luni, 23 mai 2016

7 reguli de aur pentru un antrenament eficient

Antrenament reușit – mai mult decât efort

Chiar dacă faci sport și ții diete, acestea nu îți garantează rezultate rapide. Fie că vrei să slăbești sau doar să te menții, atunci cand îți supui corpul unui antrenament intens, trebuie să ții cont de câteva reguli de bază.
Indiferent dacă ești novice în ale sportului sau deja profesionist(ă), aceste sfaturi te vor ajuta să-ți modelezi corpul și să obții rezultatele dorite, protejându-ți, în același timp, sănatatea.

Antrenament…cu cap

  1. Nu ridica o greutate prea mare! Antrenează-ți corpul, nu ego-ul, altfel te poți supune unor riscuri inutile, mai ales dacă nu ești obișnuit(ă). Calitatea, nu cantitatea contează în această privință, iar încetul cu încetul, vei ajunge și să muți munții din loc.
  2. Nu sări peste încălzire! Exercițiile de încălzire îți pregătesc mușchii pentru antrenament, cresc mobilitatea corpului și scad riscurile de accidente, cum ar întinderile. Mai mult, în timpul unui antrenament intens, ritmul cardiac poate depăși 100 de bătăi pe minut, motiv pentru care inima nu ar trebui forțată brusc.
  3. Ia un mic dejun sănătos și bogat! Se știe, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, mai ales dacă vei face efort fizic în ziua respectivă. Îți oferă doza necesară de energie și îți accelerează metabolismul.
  4. Practică un antrenament variat! Dacă păstrezi aceeași rutină în antrenament pentru o perioadă foarte lungă, corpul tău se va obișnui, iar efortul nu va mai da rezultate. Încearcă să-ți modifici, măcar puțin, programul de antrenament la fiecare 8 săptămâni.
  5. Nu lua pauze prea mari intre seturile de exercitii! Mai ales daca acestea implica greutati, nu lua pauze mai mari de 2 minute, daca vrei sa arzi mai multe calorii intr-un timp mai scurt.
  6. Mănâncă! Chiar dacă vrei să slăbești, nu înseamnă că trebuie să te înfometezi, mai ales dacă faci sport. Fără un aport caloric suficient, corpul tău se “setează” pe modul de foame și ține strâns de caloriile deja existente în organism.
  7. Hidratează-te! În timpul unui antrenament, poți pierde până la doi litri de apă, iar dacă aștepți până când îți este foarte sete, vei fi deja deshidratat(ă).

Un antrenament sănătos și eficace

Așadar, nu doar transpirația, ci și “inspirația” din timpul antrenamentului contează
foarte mult. Frumusețe fără sănătate nu se poate, iar tu trebuie să ai grijă nu doar să-ți modelezi corpul, ci să-l și păstrezi puternic și sănătos.
Iar dacă tot lucrezi din greu la aspectul corpului tău, respectă aceste câteva reguli de antrenament și asigură-te că efortul depus nu este în zadar.
După www.topfitness.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu