marți, 8 martie 2016

7 sfaturi de fitness pentru femei

1. Cum să te antrenezi

Fiecare antrenament este compus din 3 variabile: 
  • greutatea
  • intensitatea
  • volumul 


Ca să îți ții corpul tot timpul surpins și să poți ”șoca” mușchiul la fiecare antrenament, folosește aceste 3 variabile. Începe cu una singură per antrenament. Spre exemplu:


  • crește greutatea cu care lucrezi într-o zi, dar scade nr. de repetări din acel antrenament;
  • scade greutatea cu care lucrezi dar crește nr. de repetări;
  • scade greutatea cu care lucrezi – scade și pauza dintre serii (te ajută chiar să ai un antrenament mai scurt).  

2. Nu renunța la tracțiuni

Tracțiunile, exercițiu bazat pe greutatea corporală ce antrenează spatele, zona lombară, bicepsul și partea din spate a umărului sunt foarte eficiente pentru dezvoltarea zonei superioare a corpului. Nu renunța la tracțiuni doar pentru că în momentul de față nu poți face nici una. Concentrează-te pe antrenamentele de spate cât mai mult posibil încercând să scazi greutatea corporală în același timp. În momentul când vei reuși vei observa ce dezvoltare armonioasă oferă acest exercițiu.

3. Folosește banda sau bicicleta

Un alt sfat pentru un antrenament de succes ar fi ca înainte de antrenamentul cu greutăți să folosești banda sau bicicleta pentru 10-15 min la o intensitatea mică doar pentru a pune inima la treabă și a începe să trimiți sânge în corp, acesta fiind pregătit pentru “măcelul” ce urmează. Vei observa că în momentul când ai deja sânge pompat în mușchi îți va fi mai ușor să lucrezi cu greutățile.


4. Evită monotonia

Cum s-a menționat mai sus corpul trebui ținut tot timpul ”șocat”, astfel se va obișnui cu antrenamentele tale. Evită monotonia făcând circuite scurte pentru tot corpul. Pot fi circuite bazate pe aparatele din sală sau pot fi circuite cu exerciții cu greutatea corporală, mingea medicinală, exerciții de streching, orice simți că îți pune corpul la treabă și nu îl lasă să obișnuiască.

5. Taie din carbohidrați

Alimentația, un aspect foarte important ce nu trebuie neglijat. Cu toate acestea reducerea carbohidraților din mâncare este importantă: făinoase (pâine, paste, pateuri de tot felul, patiserie), ciocolată și produse cu cantitate mare de zahăruri, orez, cereale și sucuri.

6. 5 Mese pe zi

Ai putea să împarți alimentația astfel încât să ai 5 mese pe zi. Ideea este să servești calorii corpului constant astfel el să nu simtă nevoia pentru a consuma în exces într-o anumită parte a zilei, având în permanență un sentiment de saturație. Pot fi 3 mese principale cu două gustări între (fructe de preferat) sau 5 mese egale ca și cantitate la intervale de timp ușor decalate.

7. Mănâncă mai multă proteină

Mai sus am zis că ar fi bine să tăiem din carbohidrați, iar aceștia trebuie înlocuiți cu alimente cu alți nutrienti; ar fi recomandat să înlocuiești cu alimente cu conținut mai mare de proteină care au marele avantaj că au un conținut scăzut în calorii și îți permit să consumi o cantitate mai mare din acestea decât din cele cu un conținut ridicat de carbohidrați. Pe scurt: carne, brânză, lapte, ouă și nu în ultimul rând – legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu