vineri, 18 martie 2016

Cel mai bun exercițiu pentru spatele tău

Pentru a înțelege mai bine cum îți poți devolta mușchii dorsali ar trebui să știi câteva chestii despre aceștia, și anume: localizarea lor, cum sunt atașati, ce acțiuni pot efectua ei.

Scurtă anatomie


După cum se observă și în imaginea de mai jos, mușchii spatelui își au originea pe creasta osului coxal și sacral, pe vertebrele lombare și pe ultimele 6 vertebre toracale, precum și pe ultimele 3-4 coaste. Musculatura este atașată pe partea superioara a humerusului, în apropiere de articulația umărului. 



Chiar în imagine se poate observa direcția fibrelor, cele superioare fiind perpendiculare pe trunchi, iar cele cu originea cea mai de jos sunt aproape paralele cu trunchiul. 
Scurta pledoarie nu este inutilă, astfel putem înțelege că principalul scop în vederea măririi masei musculare este întinderea și contractarea la maxim a dorsalilor.

Exercițiul numărul 1!

Cea mai bună metodă pentru creșterea masei musculare la nivelul spatelui este alegerea unui exercițiu care produce rezistență la un unghi de aproximativ 60 de grade pentru partea inferioară a fibrelor, și de 45 de grade pentru cele superioare, direcția fiind în lateral, de sus în jos. Drept urmare, exercițiile de ramat nu sunt atât de benefice pe cât par a fi în comparație cu tracțiunile. Marele dorsal participă și la mișcările de ramat, dar într-o măsură mică, acestea fiind mult mai ineficiente. La ramat, osul superior al brațului (humerus), pe care se află inserția dorsalilor, se mișca înspre înapoi și nu spre originea dorsalilor.

Deci, cele mai bune exerciții pentru spate, în special pentru lățirea acestuia, sunt tracțiunile. Fie că sunt executate pe față, pe spate, sau chiar pentru fiecare parte separat: la cablu cu mânerul. Executând multe tracțiuni și având o alimentație corespunzătoare cu siguranță V-ul spatelui mult dorit va fi obținut. 
Dacă vrei să cunoști exerciții noi pentru spate, vizitează pagina aceasta.

după www.exercitiisala.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu