duminică, 22 noiembrie 2015

3 reguli pentru a depăși “pragurile” din propria evoluție fizică

Probabil unul din cele mai neplăcute sentiment din lume. 

Te antrenezi din greu, îți urmezi planul de alimentație, dar nu mai obții rezultate. Ți s-a întâmplat chestia asta?

E așa de frustrant… Orice ai face, orice ai încerca, nu poți să treci de nivelul actual.

Stai așa…înainte să crezi că e ceva în neregulă cu tine, trebuie să știi că toți cei care se antreneaza trec prin asta. Chiar și atleții olimpici sau culturiștii profesioniști.

Din fericire, există soluții…Mai jos le dăm pe 3 cele mai bune , care să te ajute să treci de acest “prag” și să continui să progresezi.
1) Schimbă-ți programul des – dar nu PREA DES

Dacă îți schimbi programul de la o săptămână la alta, nu o să ai timp să faci progrese cu el. La fel, dacă îți schimbi programul o dată pe an, corpul tău o să se obișnuiască cu stimulul și nu va mai avea motive să crească. Ideal e să îți schimbi programul o dată la 10-12 săptamăni. În felul ăsta ai timp suficient să faci progrese cu programul curent, și schimbi stimulul muscular destul de des încât să fii într-o permanentă “adaptare” și creștere musculară.

2) Faci prea mult!

Ai prieteni care se antrenează mai rar ca tine, mănâncă mai “dezordonat”, și tot au rezultate mai bune ca tine? Asta poate sa te demotiveze grav. Mai ales dacă te antrenezi zilnic, și nu ți-ai luat o zi liberă de câteva luni.

Ah, stai! Asta e problema!

Progresele nu se fac numai când calci pedala “la blană” mereu. Trebuie să stii și când să o lași mai moale. Corpul are nevoie de refacere ca să crească. Mușchii nu cresc în sală, ci atunci când te odihnești și te alimentezi corespunzător.

3) Ia-ți un partener de antrenament







E posibil ca “pragul” la care ai ajuns să însemne că ai intrat într-o rutină cu antrenamentul, faci aceleași exerciții mereu, folosind aceleași greutăți. Un partener de antrenament motivat te poate ajuta să crești greutățile (te poate ajuta la ultimele repetări), sau îți poate arăta exerciții noi. Plus că puțină competiție nu strică niciodată, să te facă să dai ce ai mai bun din tine.



Cam astea sunt 3 reguli care o să te ajute să depășesti “pragurile” evoluției tale fizice, și să îți duci corpul la următorul nivel. Spor la antrenament!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu