miercuri, 4 ianuarie 2012

Cardio inainte sau dupa antrenament, afla ordinea corecta.

In mod normal, atunci cand mergi la sala de sport, incepi antrenamentul cu 30 de minute de cardio, dupa care treci la exercitii cu greutati. Asa procedeaza majoritatea persoanelor, dar se pare ca este o abordare gresita.



Corpul are nevoie sa arda intai zaharul din organism, dupa care urmeaza grasimile. De aceea Iman Nikzad, antrenor de fitness, declara pentru The Post Game ca este mai bine sa faci antrenamentul exact invers. Cea mai buna solutie este sa faci o incalzire usoara timp de 10 minute, sa faci exercitii cu greutati pentru 30 minute si sa finalizezi cu alte 30 minute de cardio.


Eficienta este cheia oricarui antrenament de succes, de aceea cel realizat cu greutati, fiind mai intens, trebuie facut la inceput, punand muschii la treaba si eliberand proteine care vor arde caloriimai multe, spunandu-i corpului sa atace zaharul prezent in organism.

Trebuie sa iti amintesti de faptul ca muschii ardgrasimi, de aceea este foarte usor de inteles rationamentul. Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, fa 30 de minute de antrenament cu greutati in locul mersului sau altor activitati cardio.

2 comentarii:

  1. mersi pentru informatie foarte utila, inseamna ca trebuie sa schimb metoda mea invers, sa incep cu greutati si sa fie cardio la sfirsit. Ms foarte mult

    RăspundețiȘtergere
  2. Administratia Impulse Fitness Club11 ianuarie 2012 la 05:57

    Yep, it's the best way to do it :)

    RăspundețiȘtergere