Pentru a castiga masa musculara, nu este de ajuns sa faceti antrenamente fizice, trebuie sa urmati si un regim alimentar foarte strict si sa aveti un stil de viata corespunzator. Atentie insa, inainte de a incepe un program de nutritie in acest sens, se recomanda a consulta un doctor pentru a obtine recomandari bazate pe principii medicale, de un regim alimentar si de un program de efort fizic care impreuna sa aiba intr-adevar rezultate vizibile si durabile.
Stil de viata
• Pentru a castiga in greutate, trebuie sa dormiti mult pentru a le permite muschilor sa se refaca dupa o sedinta de antrenament si pentru a fi odihnit pentru urmatoarele sedinte. De asemenea, este bine pentru testosteron.
• Trebuie sa traiti ca un bun sportiv: fara tigari, alcool, nopti nedormite etc.
Nutritie
Pentru a obtine masa musculara, alimentatia joaca un rol foarte important, aproape la fel de important ca activitatea fizica. Este important sa mancam mai mult decat consuma corpul nostru de obicei pentru a-i oferi materie din care sa creeze muschi si grasime. Insa a manca mai mult nu inseamna a ne ghiftui! Pentru a creste masa musculara si a limita aportul de grasimi, trebuie urmat un regim special care favorizeaza proteinele (acestea sunt responsabile pentru cresterea masei musculare), zaharurile lente si rapide (care dau energie) si vitaminele.
Iata cateva obiceiuri demne de a fi insusite:
- Proteinele, baza generala. Proteinele sunt prezente in numeroase alimente: carne, oua, soia etc.
- Apoi, consumul de carbohidrati, chiar foarte multi carbohidrati. Persoanelor ectomorfe (persoanele slabe), care au un metabolism rapid sau foarte rapid, le este foarte dificil sa-si creasca masa musculara. Acestea trebuie sa manance enorm de mult pentru a castiga in greutate. Solutia consta prin urmare in consumul de cantitati ridicate de amidon!
- Atentie, dupa cum am specificat mai sus, a manca mult nu inseamna a manca gras! Nu mancati hamburgeri, cartofi prajiti, deoarece lipidele nu va vor ajuta sa castigati masa musculara, ci din contra, acestea au tendinta sa se transforme mai degraba in grasime!
- Mancati cat mai des posibil: in plus fata de 3 mese echilibrate, nu ezitati sa adaugati gustari suplimentare pentru a asigura un aport regulat organismului. In general, se recomanda o gustare la ora 10 si una cam pe la 16.
- Mancati intotdeauna imediat dupa antrenament.
- Daca aveti stomacul mic puteti lua suplimente alimentare.
- Reglati-va dieta la fiecare 15 zile: Daca nu castigati in greutate, cresteti numarul de calorii. Invers, in cazul in care castigati in greutate, dar asta datorita cresterii masei de grasime, reduceti aportul zilnic de calorii.
Remarca:
Mancatul mult nu inseamna aceeasi cantitate pentru toata lumea. Nu incercati sa urmati intocmai o dieta gasita intr-o carte sau pe internet! Consultati un nutritionist.
Se poate tine o cura cu suplimente la aceste sfaturi si sigur se vor obtine rezultate excelente!
RăspundețiȘtergere