duminică, 6 noiembrie 2011

Influenta alimentelor

Bineinteles, primele alimente care ne influenteaza starea intr-un mod negativ sunt cele cu un continut ridicat de zahar. Cea mai bune metoda de a evita schimbarile bruste de stare este de a alege alimente care sunt absorbite incet de corp deoarece mentin nivelul zaharului din sange constant. Alimente care se digera lent sunt cerealele integrale cu lapte, salata de spanac, orezul maro, pestele sau peiptul de pui (fara piele, bineinteles).


Alimentele care sunt absorbite rapid, cum ar fi zaharul, painea alba, sau orice alt aliment rafinat sau procesat, maresc nivelul zaharului din sange ducand la o cadere brusca. Dupa aceasta cadere te vei simti istovit si infometat, lucru pe care vrei sa-l eviti de altfel.

Un al doilea pas pe care trebui sa il eviti, sunt dietele cu putini carbohidrati. Vei vedea ca dupa o astfel de dieta, in foarte scrut timp te vei simti obosit, fara chef de a te antrena in execitii fizice.
Sa vedem insa mai concret, cum putem evita o stare deprimanta, aducandu-ne buna dispozitie prin alimentatie. Primul pe lista este micul dejun. Micul dejun ar trebui sa fie masa cea mai importanta si cea mai consistenta din cursul zilei, deoarece iti va da energie si vei avea timp sa arzi caloriile in cursul zilei. Cei care nu sar niciodata peste micul dejun au o stare emotionala mult mai buna si mult mai multa energie in cursul zilei.

Daca te simti obosit desi ai o alimentatie corecta, atunci poate nu bei suficienta apa. Primul simptom al deshidratarii este oboseala. Totodata, fara apa, nu te vei putea antrena suficient si nici nu vei arde grasimi in cel mai eficient mod posibil. Bineinteles, evita alcoolul. Poate te face intr-adevar sa te simti mai relaxat (pe termen relativ scurt), insa iti va mari sentimentul de anxietate si de depresie, si sa nu mai mentionam ca nu e sanatos. Sucul este si el pe lista neagra datorita continutului de zahar ridicat pe acre il contine. Alaturi de apa poti totusi consuma lapte cu putine sau fara grasimi sau ceai.

Totodata, o cana de lapte cald seara va ajuta la un somn mai linsitit. Laptele contine triptofan, un aminoacid cu efect sedativ. Tot in aceasta lista intra si bananele, care stimuleaza secretiile melatoninei si ale serotoninei, relaxand muschii tensionati . Ceaiul de tei poate ajuta si el avand efect calmant pentru momentele cand suntem prea stresati. Pentru un efect mai puternic, ceaiul sau laptele poate fi indulcit cu putina miere.
sursa: (pro - sanatate.com)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu