miercuri, 6 februarie 2013

Rolul aminoacizilor pentru cresterea masei musculare

 Culturistii care ignora legatura dintre antrenament si nutritie trag degeaba de fiare la sala, caci nu vor reusi sa obtina cresteri optime ale masei si fortei musculare.

Un excelent studiu de specialitate publicat de Jared Dickinson si Blake Rasmussen de la Uninersity of Texas Medical Branch, subliniaza importanta aminoacizilor in activarea cailor biochimice care genereaza proteine si tesuturi musculare noi.


Prin consumul proteinelor de buna calitate se realizeaza aprovizionarea cu acesti aminoacizi, in special cu leucina, care activeaza calea biochimica mTORC1 din tesutul muscular, iar aceasta la randu-i declanseaza sinteza proteica musculara.

Aceste rezerve de aminoacizi stimuleaza sinteza proteica musculara intr-o masura mai mare decat un antrenament de forta facut pe nemancate.

Pentru cresteri musculare optime este necesara o combinatie ideala intre rezervele de aminoacizi din corp si un program de antrenament de culturism bine structurat.

Nutritia adecvata este deosebit de importanta pentru mentinerea masei musculare in cazul varstnicilor si al persoanelor cu boli degenerative.

sursa: blog4bodybuilding.wordpress.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu