sâmbătă, 16 mai 2015

Exercitii pentru umeri mari!

Presa tip Arnold

Precedat fiind de numele lui Arnold, știi deja că trebuie să fie un exercițiu bun. Este într-adevăr un exercitiu bun dar și foarte dificil, deoarece este nevoie de disciplină și coordonare, însă executat corect dezvoltă foarte bine deltoizii anteriori și tricepșii. Accentul cade pe deltoizii anteriori. 

Din cauza poziției de start, unde palmele sunt îndreptate spre interior, nu taxează atât de mult deltoizii din mijloc precum presele deasupra capului. 

Mișcarea reduce rotația externă a umărului, deci este o alternativă bună dacă ai febră musculară sau ai avut probleme cu zona aceea. Este o variantă bună și dacă vrei să îmbunătățești o rutină deja răsuflată, inspirația măreției este inevitabilă.


Presa deasupra capului cu gantere

Fiecare rutină pentru umeri mari are nevoie de o presă verticală. Când brațele sunt pe lateral, deltoizii din mijloc suportă majoritatea greutății, fiind calea ideală pentru mărirea deltoizilor. 

Având o rază de acțiune mare, nu este grozavă doar pentru deltoizii din mijloc, dar incorporează și deltoizii anteriori, stabilizatorii umerilor și tricepșii. 

Dacă scopul tău este să execuți prese simple deasupra capului, stai în picioare, nu te așeza și nu-ți fie frică să te folosești de forța șoldului la ultimele repetări.

Din punct de vedere al masei, oferă o rază de acțiune mai mare decât haltera, deci este un exercițiu excelent pentru sfârșitul antrenamentului pentru umeri.



sursa: http://www.fitness-nutritie.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu